Suna-ne Suna

Scrie pe WhatsApp

Cere oferta Contact pe mail

Inapoi Sus Sus

Ulei AGIP CELTIS (SERIA 500)

Ulei AGIP CELTIS (SERIA 500) - Uleiuri si lubrifianti industriali Agip

AGIP CELTIS (Seria 500) sunt uleiuri naftenice formulate special pentru prepararea amestecurilor de cauciuc si procesarea materialelor plastice.
Proprietati si performante
AGIP CELTIS (Seria 500) sunt produse destinate maririi gradului de prelucrabilitate al elastomerilor supusi operatiilor de calandrare, extrudere si matritare.
Ajuta la incorporarea in amestec a pigmentilor, aditivilor, negrului de fum etc.
Poseda, de asemenea, caracteristici antistatice, excelenta stabilitate termica, rezistenta la oxidare si volatilitate scazuta.
Utilizari
AGIP CELTIS (Seria 500) sunt folosite ca uleiuri de dilutie a polimerilor sau altor componente de amestec utilizate la producerea semifabricatelor, sau ca uleiuri de proces inglobate prin amestecare in semifabricat pentru obtinerea produsului finit.
Uleiuri de proces - AGIP
Utilizari
Uleiurile AGIP de proces sunt folosite, in principal, ca uleiuri de dilutie a polimerilor sau altor componente de amestec utilizate la producerea semifabricatelor, sau ca uleiuri de proces inglobate prin amestecare in semifabricat pentru obtinerea produsului finit (cauciuc, material plastic).
Caracterizarea uleiurilor de proces
Uleiurile de proces sunt amestecuri complexe de hidrocarburi parafinice, naftenice si aromatice si continuturi reduse de compusi cu azot, oxigen si sulf. in documentele de calitate sunt cupri nse anumite caracteristici fizice si chimice care ajuta la alegerea unui anumit tip de ulei pentru utilizarea dorita.
Pentru uleiurile de proces conteaza, in special, puterea de dilutie, caracteristica influentata de o serie de factori prezentati in continuare.
Densitatea
Valoarea densitatii creste cu marirea greutatii moleculare si scade cu cat gradul de rafinare este mai ridicat.
Trebuie mentionat ca la aceeasi valoare a viscozitatii, cresterea densitatii se datoreaza unui continut mai ridicat de aromate.
Indicele de refractie
Valoarea indicelui de refractie creste cu greutatea moleculara si continutul in aromate si nu constitue, singur, un indicator al puterii de dilutie.
Punctul de anilina
Valoarea acestei caracteristici creste cu greutatea molacular a si scade cu cat continutul de aromate este mai ridicat. Ca urmare, pentru a alege un produs cu o anumita putere de dilutie trebuie sa avem in vedere si alte proprietati fizice, cum ar fi CVD (Constanta Viscozitate Densitate).
Viscozitatea
in general, cu cat viscozitatea este mai scazuta, cu atat puterea de dilutie este mai ridicata.
Constanta Viscozitate Densitate (CVD)
Valoarea acestui parametru (sau VGC Viscosity-Gravity Constant), calculat printr-o relatie in functie de viscozitate si densitate, este independenta de greutatea moleculara si constitue un indicator al continutului de hidrocarburi aromatice. Pentru uleiurile de proces, valoarea acestui parametru este cuprinsa, de regula, intre 0,8 (ulei parafinic) si 1,0 (ulei cu continut ridicat de aromate).
Punctul de inflamabilitate
Valoarea acestei caracteristici se mareste cu cresterea viscozitatii si indica prezenta in ulei a unor hidrocarburi cu puncte de fierbere reduse. Este un indicator, in special, al pericolelor referitoare la incendii si la sanatate (datorita fumului nociv degajat la temperaturile ridicate la care se opereaza in anumite procese) si mai putin al puterii de dilutie.

Contact

407310 - Gilau Ferma 8 Hala Depozit Logistic jud. Cluj    

Tel.: 0728 251 038   Fax.: 0264 - 371 608   E-mail: office@sigma-distributie.ro
Mesaj